تحلیل و بررسی تیپ های مختلف قرابت معنایی کنکور … در ادبیات کنکور شما با بخشی روبه رو هستید به اسم قرابت معنایی، که بستگی به میزان آشنایی شما با دیگر ابیات دارد. بنابراین زمانی را باید مشخص سازید و به خواندن شعر بپردازید.
پکیج جامع ریاضی دهم امیر مسعودی
بسته معلم خصوصی کنکور تجربی
البته کتاب های کمک آموزشی برای قرابت معنایی هم دارید که بسیار میتواند کمک کنند باشد. قرابت معنایی در کنکور حدود ۳۰ الی ۳۵ درصد سوالات را شامل میشود و اگر دانش آموزان این بخش از ادبیات را به خوبی تسلط یافته باشند میتوانند گام بلندی را برای خود بردارند.
ادبیات درسی است که به صورت عمومی در تمامی رشته ها قرار گرفته است و وضوعات متنوع و متفاوتی هم دارد، قرابت معنایی، لغات، ارایه ها و… بنابراین باید نقاط قوت خود را بدانید،
اینکه در کدام بخش زرنگر هستید و در کدام بخش ضعیف تر و سعی داشته باشید آن را به خوبی جبران کنید اگر تست بزنید راحت تر متوجه ی تی سوالات کنکور میشوید.
مخصوصا در بخش قرابت معنایی شما باید بتوانید با تیپ سوالات و ابیات آشنا شوید. در بودجه بندی سوالات درس ادبیات، درباره ی مبحث قرابت معنایی شما با 9 تست از 25 تست آن آشنا میشوید.
قرابت معنایی چیست؟
اولین سوال هر دانش آموز در توضیح درباره ی قرابت معنایی میتواند همین باشد.اگر می خواهید بدانید که تعریف قرابت معنایی چیست؛
باید گفت که قرابت معنایی یعنی فهمیدن منظور شاعر و نویسنده از شعر یا نوشته خودش دانش آموزان عزیز با خواندن درس ادبیات میتوانند به خوبی به سوالات پاسخ بدهند.
وقتی حرف از درس ادبیات یمزنیم یعنی مهارت و تسلط کافی و قابل قبول بر روی تمام موضوعات ادبی از جمله معنی واژگان ادبیات فارسی، املاء واژگان، آرایههای ادبی، ساختار دستوری و قرابت معنایی باید داشته باشید.
چگونه قرابت معنایی یاد بگیریم ؟
یکی از مهمترین نکته ها درمورد یادگیری درس قرابت معنایی تمرین زیاد است. تمرین زیاد برای کسانی که پشت کنکوری هستند قطعا تست زدن و توجه به نکات و مرور آن است. درواقع کار اصلی شما برای حل تست های قرابت معنایی این است که:
بیت های زیادی را ترجمه و تفسیر میکنید و معنایی آن را به خوبی متوجه میوشید و بعد با روش های خوبی که در زمینه ی تست زنی آموختید پیاده میکنید،
شما به محض دیدن یک بیت شعر، مفهوم آن را متوجه شوید. این بهترین راه یادگیری قرابت معنایی است. یادگیری معنی لغات هم در اینجا بسیار می تواند کمک کننده باشد.
قرابت معنایی قطعا با توجه به اطلاعاتی که در قسمت بالای هر درس وجود دارد میتواند برای شما مهم باشد.
دانش آموزان معمولاً به قسمت بالایی درسهای کتاب ادبیات فارسی توجه ندارند و فکر میکنند که در بالای هر درس فقط تاریخ ادبیات ذکر شده است.
در صورتی که اینطور نیست و در بسیاری از درسهای کتاب ادبیات فارسی در قسمت بالایی درس به موضوع درس، نویسنده،
طرز تفکر شاعر و موارد دیگر پرداخته شده است. اگر به این توضیحات دقت کنید تا حد زیادی می توانید مفهوم و منظور نوشته و نویسنده را درک کنیدهمچنین متن درسها هم میتواند به درک مفهوم قرابت معنایی کمک کند.
پس چرا میگوییم همه چیز را خوب مطالعهکنید و هیچ بخشی را حذف نکنید، دقیقا برای همین است. در کنکور سراسری باید متن درسهای کتاب ادبیات فارسی را به طور کامل مطالعه نمایید برای تسلط بر مفهوم قرابت معنایی بخش توضیحات کتاب ادبیات فارسی هم مهم است.
در قسمت توضیحات کتاب ادبیات فارسی علاوه بر اینکه معنی برخی از شعرهای موجود در کتاب بیان شده است، به مفهوم کلی عبارات نیز در این قسمت اشاره شده است. بررسی تیپ های مختلف قرابت معنایی
داوطلبان میتوانند برای کسب مهارت و تسلط بر مفهوم قرابت معنایی از بخش توضیحات نیز استفاده نمایند. بررسی تیپ های مختلف قرابت معنایی
بخش خودآزمایی هر درس از دیگر موارد برای تسلط بر توضیح قرابت معنایی است. بعضی اوقات در بخش خودآزمایی پایان درسها، عبارات و بیتهایی قرار گرفته است که به صورت برجستهتر مشخص شدهاند و مفهوم آنها از دانشآموزان مورد سؤال قرار میگیرد.
احتمال دارد چنین مواردی در کنکور به عنوان سؤال مطرح شود پس به آنها توجه نمایید. تمامی کتاب های ادبیات را برای پاسخ دادن به سوالات دروس عمومی خوب بخوانید.
گفتیم شما باید برای پاسخگویی به سوالات کنکور در زمینه قرابت معنایی باید مفهوم شعر را بفهمید در ادامه باما همرا باشید.
- بیت یا عبارات موجود در صورت سؤال را به درستی بخوانید.خیلی از دانش آموزان به علت عجله و یا استرس میخواهند سوالات را سریع پاسخ دهند بنابراین عبارات را به خوبی نمیخوانند.
- خوانش صحیح مساوی با درک صحیح شما خواهد بود بنابراین دقت کنید.
- تلاش کنید ساختار دستوری موجود در جملههای سؤال را بخصوص اگر شعر هستند مرتب کنید. در این بخش دانش دستوری شما به کمکتان می آید و به شما راهنمایی هایی میدهند، بنابراین به این موضوع توجه کنید که برای برخورداری از دانش صحیح در زمینه ی پاسخگویی به سوالات قرابت معنایی باید لغات و دستور زبان، آرایه ی ادبی را خوب بدانید.
- بیت یا عبارات موجود در صورت سؤال را به فارسی روان ترجمه کرده و برگردانید.کار ترجمه برای شما، بسیار برای درک صحیح عبارات مهم خواهد بود.
- معنی واژههای موجود در سؤال و همچنین مفهوم نمادها، استعارهها و تلمیحات را به خوبی درک کرده و بفهمید. در این بخش خواندن لغات به کمک شما می اید و راحت تر میتوانید عبارات را بفهمید.
- سعی کنید معنی بیتها و مفهوم هر عبارت را در کوتاهترین کلمات بیان کنید.
- توجه به گزینههای سؤال نیز در برخی موارد میتواند به داوطلب جهت تشخیص مفهوم قرابت معنایی کمک نماید. بررسی تیپ های مختلف قرابت معنایی
سوالات قرابت معنایی در کنکور چگونه خواهند بود؟
برای آشنایی با سوالات قرابت معنایی نیاز است به متن زیر نگاهی عمیق بیاندازید تا بهتر بتوانبد متوجه سوالان قرابت معنایی بشوید.
سوالات مفهوم و قرابت معنایی در آزمون سراسری به صورت زیر است:
1_ مفهوم کدام بیت با بیتهای دیگر فرق دارد؟
2_ بیت … با کدام یک از بیتهای زیر تناسب مفهومی دارد؟
3_ بیت … با کدام یک از بیتهای زیر قرابت مفهومی ندارد؟
4_ مفهوم عبارت … با کدام یک از بیتهای زیر تناسب ندارد؟
5_ مفهوم بیت … با همه بیتهای زیر تناسب دارد به استثنای بیت …
6_ مفهوم همه بیتهای زیر به جزء بیت … با یکدیگر تناسب دارد.
7_ متن زیر با کدام بیت قرابت مفهومی دارد؟
8_ مفهوم بیت زیر کدام است؟
همچنین با چند مثال دیگر هم باید آشنا شوید:
1_ معنی مصراع « دست هـوا به رشتـهی جـان بـر، گـره زدهست » در بیت های زیر آمده است:
1) هر کسی را هوسی در سر و کاری را در پیش / منِ بیکار، گرفتارِ هوای ِ دلِ خویش
2) ای که گفتی به هوا دل منه و مهر مبند / من چنینم تو برو مصلحت خویش اندیش
3) چه ساز بود که در پرده میزد آن مطرب / که رفت عمر و هنوز دِماغ پر ز هواست
2_ مفهوم بیت « روی کسی سرخ نشد بی مدد لعل لبت / بی تو اگر سرخ بود از اثر غـازه شود » با بیت های زیر
متناسب است:
1) من از تو جز تو نخواهم که در طریقت عشق / به غیر دوست تمنّا ز دوست رسوایی است
2) خوشی و خرّمی و کامرانی / کسی دارد که خواهانش تو باشی
3_ با توجه به مفهوم بيت مرجع ضميرهاي آمده( نام افراد) مورد نظر است:
زواره يكي نيزه زد بر برش / به خاك اندر آمد همان گه سرش
فرامرز كردش پياده تباه / ز خون لعل شد خاك آوردگاه
به ترتيب اشاره به چه كساني است؟
1_ مهرنوش و بهمن 2_نوش آذر و بهمن 3_نوش آذر و مهرنوش 4_ مهرنوش و نوش آذر
جواب صحیح گزینه ی 3 هست
4_ در همه ي ابيات به جز بيت … به زمينهي ملّي حماسه، اشاره شده است.
1_همی به آسمان شد به پر عقاب/ به زاری به ساری فتاد اندر آب
2_ به جمشيد بر گوهر افشاندند / مر آن روز را روز نو خواندند
3_چو ديد آن درفشان درفش مرا / به گوش آمدش بانگ رخش مرا
4_به ايوان خراميد و بنشست شاد / كلاه كياني به سر بر نهاد
جواب صحیح گزینه ی 1 می باشد
همانطور که دیدید شما نیازی ندارید که مطالب را حفظ کنید، بلکه شما با دانشتن چند نکتهی مهم میتوانید به آن ها پاسخ دهید.
شمتا باید تسلط کافی روی شعر کتاب، لغت، متن و… داشته باشید.معانب و مفهوم کلی را به خوبی بیاموزید و دقت کافی داشته باشید.
همه چیز با کمی ممارست و تلاش درس میشود نیازی نیست که شاخ غول بشکنید با کمی درس خواندن وتوجه و تست زدن میتوانید به سوالات پاسخ دهید، قرابت معنایی هم که بسیار مهم است.
شما در روز میتوانید در زمان استراحت شعر بخوانید هم باعث تلطیف روحیه میشود و هم باعث قوی تر شدن شما برای پاسخگویی به سوالات ادبیات. بررسی تیپ های مختلف قرابت معنایی
اوج یادگیری با استاد حسین احمدی
شما برای یادگرفتن دروس اینچنینی که در مدرسه به صورت گذرا آموختید و از آن هیچ نمی دانید؛ بهتر است دی وی دی های آموزشی و اصول تست زنی قرابت معنایی با تدریس استاد حسین احمدی را تهیه کنید.
هم درباره قرابت معنایی متوجه شوید و هم اصول تست زنی را بیاموزید. با اوج یادگیری هم کنکور آسان است هم یادگیری.